Alla inlägg under november 2010

Av Lisa-Marie - 14 november 2010 09:30

Sovmorgon idag, nu har vi fått sova av oss efter en sen kväll igår :) Otroligt fantastiskt och mysig dag igår. Tyvärr var vi rätt dåliga i magen idag flera av oss men det lugnade sig efter ett tag så jag, min man och två av tjejerna åkte till centrala Mumbai och åt lite frukost/lunch. Sen åkte vi och kollade ett par tempel mitt i stan, det var lite speciellt och fullt med folk. Man fick inte ha varken skor eller kamera med sig. Helt otroligt vad mycket folk det var! Efter det tog vi en taxi och åkte upp till en höjd som hette Malabar Hills där det är en stor trädgård. Myspys verkligen! Vi hade en mycket trevlig dag och gick och promenerade och åt lite glass och så. Sen så gjorde vi så att vi åkte hem igen och träffade resten av folket. Det var en tysk tjej som fyllde år precis innan Indien så vi samlades allihopa som bodde på detta stället och två av tjejerna hade köpt tårta så vi beställde in mat (utkörning av Italiensk mat) och satt och pratade och åt gott gott :) Supertrevlig kväll!

Av Lisa-Marie - 13 november 2010 09:00

Ny dag. Vi åt frukost och åkte sen till flygplatsen igen där 5 av oss fick sina väskor äntligen! Jag och en tjej fick åka runt hela flygplatsen i 2 timmar och leta efter vårt bagage som hamnat någon annanstans och när vi äntligen gjort allt (tre hopp och en klackspark för att komma till Kansas ungefär) så visade sig det att förrådet var spärrat till på måndag. Helt sjukt. De hade tejpat hänglåset samt satt en avspärrningstejp på dörren för att ingen skulle komma in när killen som hade hand om det var ledig. Så  vi skulle få det på måndag nu. Då har vi en dag kvar i Indien. Helt sjukt! Nu sas det i alla fall att vi skulle få de skickade till Joanne (hon som gifter sig).

Bröllopstime!! Otroligt vackert bröllop. Joanne var så otroligt vacker, det går inte att beskriva. Pablo som hon gifte sig med var riktigt stilig. Wow! Det var otroligt roligt att se dessa gifta sig och vi är så glada att vi kom hit för detta. Allt strul med resan var värt det för att vara med på detta. Det var blandade traditioner mellan spanskt och indiskt och det var roligt att vara med om båda. God mat och dryck, otroligt roliga danser. Bollywooddans, olika sorters indisk dans, tango, salsa m.m Vilken kväll! Efter detta så åkte vi till en nattklubb en stund för att dansa lite mer och sen åkte vi hem.

Av Lisa-Marie - 12 november 2010 09:00

Inget bagage ännu. De fortsätter lova oss att det ska landa. Idag gick vi upp tidigt och åkte till Gate of India för att där ta en båt ut till en ö och som heter Elephanta Caves. Båten tog ungefär en timme och vi hade rätt trevligt där vi satt på toppen av båten. När vi kom fram fick vi en guidning av grottorna där man karvat ut Shiva för hand i olika varianter och storlekar. Mycket mäktigt! Roligt att få en guidning också. På ön sprang aporna fritt och de var verkligen söta, jag tog givetvis massor med bilder när vi åkte runt. Otroligt häftigt att vara ute i det fria och vara så nära aporna. Det var en massa hundar också givetvis men på denna ön tror jag att vi alla var mest imponerade av de tjuvaktiga aporna. De stal all mat man eventuellt hade i händerna (vi fick reda på detta innan så tog inte med oss mat in) men vi såg när en apa hoppade upp på axeln på en kvinna och snodde hennes majs. Hon vart jättechockad stackarn. När vi hade gått runt en stund så var det dags att gå ner för en lång trappa med souvernirstånd. För övrigt de enda riktiga souvernirstånden vi sett sen vi kom till Indien. Roligt hade vi i alla fall. Vi hade planerat massor med resor runt omkring innan vi åkte till Indien men när bagaget försvann så fick vi ställa in allt. Så det var roligt att vi fick göra någonting. Vi åkte tillbaka och under båtturen fick jag en riktig migrän och hade verkligen jätteont i huvudet. Jag gick och köpte migränmedicin och huvudvärken försvann som tur är på någon timme. Sen åkte vi tillbaka  hem och jag och en vän (Yaminna) åkte till stan för att hitta en klänning till mig till bröllopet. Det gick rätt fort chockande nog. Ett par örhängen köpte vi också. Sen åkte vi hem och vilade en stund innan vi åkte till flygplatsen då våra väskor äntligen skulle ha kommit. Tror ni de kommit? Nej. De var nu bokade på nattflyget. Suck, en hel vecka utan vårt bagage. Känns lite tungt måste jag säga. Men vi åkte hem för att sussa så vi orkar med bröllopet imorgon.

Av Lisa-Marie - 11 november 2010 08:45

Uppe med tuppen och mötte alla (spanjorer, svenskar och smått och gott) och åkte till ett reserverat som ligger 1 timme härifrån med buss. Eftersom att vi fortfarande inte har något bagage så fick hela bussen stanna utanför ett shoppingcenter på vägen och vi fick springa in och leta efter badkläder eftersom det var tänkt att vi skulle bada i poolen som fanns på reservatet. Sagt och gjort, vi stannade och tror ni att de har något i min storlek? Indiska kvinnor måste vara jättesmå. Jag är så glad att jag gick ner i vikt innan resan. Jag hade verkligen inte hittat någonting om jag fortfarande varit stor. När vi kom fram så gick vi in i en byggnad där vi fick dricka och sitta i en turbo AC som fick oss att frysa haha… Sen började en indisk ritual där bruden och brudtärnorna sitter i en rad och man spelar sorglig musik där modern tar farväl av sin dotter. De använder cocosmjölk som de har i brudens och brudtärnornas hår och ansikte samt kropp. Alla ska ge detta så ni kan tänka er att de blev kladdiga. Storebror till bruden hällde verkligen massor, det var otroligt roligt att vara med om detta. Efter detta var det mat och sen gick vi och badade. När vi kom tillbaka från reservatet så åkte vi hem och sen åkte vi in till stan och gick runt lite och åt mat.

Av Lisa-Marie - 10 november 2010 08:45

Upp tidigt idag, förväntansfulla då vi vid 10.30 skulle till Joannes mammas skönhetssalong. Det blev uppskjutet i några timmar och vi tjejer åkte till stan och kollade efter presenter istället. Sen åkte vi allihop till skönhetssalongen och alla blev tilldelade en tjej som gjorde skalpmassage med oljor och ansiktsinpackning, manikyr och pedikyr samt hennatatuering. Vi var riktigt uppassade i 5 timmar.. Helt otroligt.. Sen fick vi mat och åkte vidare. Nu skulle det bli möhippa så vi åkte hem till Joanne hade riktigt roligt som bara tjejer kan. Helt otroligt roligt var det! Vilken grej! MEN, jag glömde givetvis kameran hemma. Så inga foton från möhippan (såååå tråkigt!). Ingen smak fortfarande dock… Känns otroligt trist att jag är i Indien och jag har sett fram emot detta såååå länge och så har jag inte känt någon smak på 5 dagar… Men men, vi har roligt men det är trist att vi inte har några kläder. Vi får köpa nya saker till allt. Kläder, hårborste, rakhyvlar, deo etc etc. Det börjar bli ganska dyrt även om det är billigt här nere.

Av Lisa-Marie - 9 november 2010 08:45

Upp rätt tidigt för att äta frukost och sen åka till Centrala Mumbai. Vi tog tåget vilket helt klart var en upplevelse. Alla tittar på en som att man vore en riktig superstar. Vi promenerade runt väldigt länge och hade en supertrevlig dag. Vi gick till något som kallas Gate of India. Där var det MASSOR av indiska turister. De tog så mycket foton på oss. Både i smyg och så fick vi poserade tillsammans med indiska kvinnor som ville bli fotade med oss. Det var verkligen jättehäfigt! Vi är kära i Mumbai men det är så hemskt att se alla tiggande barn, hemlösa och bor i slummen. Det är fantastiskt på många sett och hemskt på lika många sett. Det är verkligen en upplevelse att vara här. Känslan är obeskrivlig, jag hade aldrig kunnat förvänta mig detta. Folk som sover mitt i gatan. Djuren sover mitt där man går, bilar tutar konstant och ljudnivån är extremt hög. Helt otroligt.. På kvällen hade vi lite fest hemma hos Joanne, en slags fest för det blivande brudparet. Mycket trevligt men rätt sent. Vi var riktigt trötta på kvällen :)

Av Lisa-Marie - 8 november 2010 08:45

Såååå skönt att fått sova. Åt lite frukost och tog det lugnt. Sen åkte vi inte till stan för att leta efter kläder eftersom att vi alla hade på oss våra reskläder och inga luftiga skor etc. Åt lunch på ett mysigt ställe men tyvärr känner jag verkligen ingen smak alls. Helt dött! Hela dagen gick i stort sett åt till att leta saker, sen åkte vi hem till Joanne (vår indiska vän som ska gifta sig) umgicks. Stressig dag minst sagt! Inga väskor idag heller.

Av Lisa-Marie - 7 november 2010 08:45

Ok, nu var vi riktigt trötta och hade varit på gång i ca 24 timmar. Nu blev vi slussade till en ny flygplats för inrikesflyg där vi fick stå i solsken utan skydd i ca 2-3 timmar utan vatten eller någonting. Det vi fick veta var att de letade efter någon som hade platser lediga till oss. Till slut så kom vi iväg. Vi checkade in och fick köpa lite vatten, där blev de som köpt sprit ifråntagna detta (eftersom att vi varit tvungna att checka ut) och sen kom vi till slut på planet. Klockan 15.00 kom vi till Mumbai och då hade vi varit på språng i 30 timmar. Jag sov i ca 2 timmar sammanlagt och var slut men nu var vi tvungna att åka till Turkish Airlines i Mumbai och lämna in papprena för väskorna som vi fått i New Delhi. När vi kommer till den internationella flygplatsen får vi inte komma in för att prata med dem utan skickas runt tills vi får ett nummer men fick givetvis inget svar. Sen träffade vi äntligen våra vänner och fick komma hem till henne för lite mat. Sen åkte vi in till stan (vilken stad! Inte Stockholm inte..) och var tvungen att springa runt i ett köpcenter och leta underkläder etc för att kunna använda eftersom att vi inte hade någonting. Jag hittade ingenting förutom för små underkläder. Sen tog vi en fika där vi somnade sittandes och sen åkte vi till stället där vi skulle bo. Äntligen fick vi sova!

Presentation


Jag heter Lisa-Marie och bloggar om min kamp mot min vikt. Jag går på ett ställe som heter Itrim. Gå gärna in på www.itrim.se och läs mer för info. Jag skriver 3-4 ggr om dagen varför det alltid står Morgon, lunch etc.. Det är när jag skrev texten.

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards