Alla inlägg under augusti 2010

Av Lisa-Marie - 15 augusti 2010 09:20

MORGON:

Vaken och har fruktansvärt ont i kroppen, shit vilken smärta!

Idag tänker jag absolut gå ut på min promenad etc eftersom att jag inte ens kom upp i mina målsteg igår.. Jag var så slut så jag orkade inte ta mig ut igen..

Har nu ätit en chokladbar, dricker kaffe och vatten.. :) Gott!


LUNCH:
Jaha, så har man varit ute på en powerwalk precis innan regnet började ösa ner.. Trots all smärta och trötthet så släpade jag mig ut, det är då man inser att man ändras. Att man är stark. Känns oerhört bra måste jag säga, dock så dog batterierna i MP3-spelaren 15 minuter innan jag var klar och det var inge roligt, snacka om skillnad att promenera till musik och att promenera och bara lyssna på bilar etc. Jag gillar min musik och dessutom så går jag efter takterna på den så det gör det svårt att veta hur snabbt jag ska gå :)

Nu är det tvätt så jag sitter och viker tvätt och var ner en snabbis med Kira i regnet.. Är glad idag av någon outgrundlig anledning. Det känns bra i alla fall!


EFTERMIDDAG:

Varit allmänt blaaaa sen senaste uppdateringen.. :) Är lite tröttig och har ont i magen, fick givetvis min mens igår morse när vi börjat med flytten, alltså karlar ska veta hur lyckligt lottade de är som slipper detta.. Blääää..


MIDDAG:
Ätit middag och druckit massa vatten, känner mig rätt hungrig nu.. Sitter och fantiserar om mat, kommer ofta på mig själv att sitta och fantisera om mat när jag är hungrig.. Försöka minnas vissa smaker, hur de känns och dofter haha.. Man blir lite smått galen av det här ibland.. Men sen, efter ett tag så känns det bättre igen. Det är bara att titta i spegeln för att påminna sig själv om att detta fungerar, jag går ner i vikt, jag känner mig fantastisk jämfört med tidigare.. SÅ nöjd med min viktnedång hittills.. Men visst läääängtar jag verkligen tills jag får äta igen. Både nyttigt och onyttigt.. Ska hålla mig sysselsatt med att fantisera ihop nyttiga menyer som jag kan äta sen när jag går över till varierat. Det innebär att jag kommer att äta ersättning (alltså som jag gör nu) två mål om dagen samt mat 2 mål om dagen. Målen som jag ska äta är deras handflatemetod, alltså man får äta en handflata kött (protein) och sen tre knytnävar grönsaker/frukt etc. Det kommer att bli härligt men jag har en känsla av att det blir lite torr mat utan någon som helst sås etc. Som tidigare LCHF* nörd (för er som inte vet vad det är läs längst ner i detta inlägget) så är jag van att äta kött och grönsaker men då har man kunnat ha såser och dressing på det man äter. Vi får se, ska sätta mig och googla runt för att hitta recept och tankar.


Steg: 11028

Gym: 0 minuter

Promenad: 45 minuter


*LCHF = Low Carb High Fat. Man äter extremt lite kolhydrater och mycket fett alltså. Kött och otroligt mycket grönsaker, feta såser på det. Njutning är vad det är! :) MEN det är svårt att hålla sig när man som jag har hållt på med det för länge. Gräset är grönare på andra sidan som man säger. När jag inte får äta pasta så suktar jag efter pasta och gnäller över tillvaron att jag inte får äta pasta. Nu får jag inte äta någonting och tänker då tillbaka på tiden när jag fick äta vad jag ville förutom ris, pasta, socker, bröd etc etc haha.. :) Men men, det är i alla fall LCHF i väldigt korta drag.

Av Lisa-Marie - 14 augusti 2010 08:23

MORGON:
Och en ny fantastisk morgon är här! Har jätteont i tån (överdelen av ena tån som jag gjorde illa här om dagen..) Det verkar vara något som hänt där.. Jobbigt!

Nu är det bara att äta frukost och sen springa ut med vovven, sen ska vovven till Andrea, han ska vara hundvakt och sen ska vi till Vidja och hämta grejor och bäääära!


Fick frågor om vilket Wii spel det är vi använder, lägger in lite bilder som jag hittat på spelet här.


    


LUNCH/EFTERMIDDAG:

Nu har vi sprungit fram och tillbaka hela dagen, burit saker och röjt :) Jag hade i alla fall rätt i att jag inte behövde träna något för det har jag fått tillräckligt av idag, är otroligt trött! Känns som hela kroppen lagt av nu..


Kul var det och min syster har en fin lägenhet och vi väntar nu på inbjudan till inflyttningsfesten! :) Snart hoppas vi!


MIDDAG:

Ätit middag och gjort i stort sett ingenting.. Är verkligen helt slut! Känner mig helt tagen, bör flytta åt andra oftare, bra träning!

Känns riktigt bra över hur bra det går nu! Känns otroligt härligt att folk säger att man ser smalare ut, att man ser fräsch ut. Jag har suttit framför datorn, fet och trött alldeles för länge. Nu är man lite brun under sommaren och fettet rasar av kroppen. Känns fantastiskt :)


Snart ska vi sova :) Men jag måste promenera lite först för att få upp stegen ..


Steg: 8068

Gym: 0 minuter

Promenad: 15 minuter

Av Lisa-Marie - 13 augusti 2010 08:56

MORGON:

En ny dag är här! :) Jag vaknade med träningsvärk i vaderna.. Inte så vanligt måste jag säga.. Det var en ny funktion på Wii igår, man skulle hoppa hopprep och man skulle hoppa 120 ggr var men min man hade ont i huvudet så jag fick först hoppa 120 ggr och sen så kom den tillbaka efter halva programmet och då fick jag hoppa 240 ggr till... *puh* Det känns som sagt i vaderna idag! När mannen kommer hem så blir det gymmet och sen promenad hem. Efter det skulle han möta en kompis i stan så jag och Kira blir ensamma.. :) Passar oss perfekt! Vi ska hjälpa min syster att flytta imorgon så det blir mycket gång och bärande, tror nog det räcker med steg och träning så vi behöver inte göra någon träning utöver det :)


LUNCH:

Nu har jag varit på gymmet och tränat! Visade sig att min lärare tränar där också (eller hon är lärare på skolan och jag har haft henne förrut). Hon är faktiskt lärare till min man nu haha.. Kul att träffas där! Verkar vara fler från skolan (syokonsulent och receptionist) som tränar där :)

Sen så promenerade jag hem.. Skön promenad, härligt att komma hem dock.. :)


EFTERMIDDAG:

Jaaa.. Dagens tredje mål är nedglufsat :) Duktiga jag! Har varit på en liten promenix med vovven, hon är ju bara världens underbaraste.. Vad skulle jag göra utan henne och katterna? Förstår inte människor som klarar sig utan djur, de är verkligen min familj!


Ligger faktiskt bara och slöar och planerar framtiden, ganska härligt.. Veckan är slut och jag mår väldigt bra! Fick dock svar på knät idag, jag har väldigt lite brosk tydligen (vanligt när man spelat fotboll och det gjorde jag när jag var yngre) men jag har också en bakercysta bakom knät. Det är alltså en cysta som ligger och klämmer där bak. Det gör man oftast inget åt men det är bara att pallra sig till sjukgymnasten och jobba på. Tydligen är dessa cystor vanliga bland folk som har reumatism etc.. Snälla säg inte att jag har det också.. Det vore ju helt fantastiskt om jag kunde lägga upp det på hyllan över alla sjukdomar som drabbar/drabbat mig.. :) Inget jag tänker oroa mig för just nu, mamma fick inte symptom förrän för kanske 10 år sedan och då vad hon drygt 40år.. Så jag tänker njuta järnet av livet tills dess i sånna fall! :) Man kan ju liksom inte göra något åt det om det skulle vara fallet så det är väl bara att lägga åt sidan just nu!


Vill lägga in en text här som jag bara älskar även fast jag faktiskt håller på att dieta och träna mig snygg men det är ändå en fantastisk tanke..


"Livet ska INTE vara en resa ner mot graven med målsättningen att anlända säkert i en attraktiv och välbevarad kropp, utan snarare en sladdning in från sidan, med chokladkakan i en hand och vinet i den andra, med en kropp som blivit ordentligt använd, för att inte säga fullständigt utsliten, samtidigt som man skriker "WOOHOOO, vilken jävla åktur!"


Den texten säger allt enligt mig!! Njut av livet god dammit som min syster nog skulle sagt.. :)


MIDDAG:
Nu är middagen uppäten och jag och Kira har varit och promenerat.. :)

Jag försökte ta ett normalt foto på mig men det verkade inte bli något normalt foto så det fick bli ett onormalt istället haha.. Nej, men jag kände att min presentationsbild inte stämmer med mig längre så jag ville ha ett nytt. Så nu är det utbytt och klart!

Är fortfarande ensam hemma och det är ganska skönt! Försöker hitta något bra att titta på men det känns som att det är kört, det blir jobb istället.


Steg: 13720

Gym: 30 minuter

Promenad: 1 timme

Av Lisa-Marie - 12 augusti 2010 08:29

MORGON:
Yey!!! :) -1,8kg sen förra veckan och jag har nu ett BMI på 30,3!! Det går ju bra det här ju! Snart är både 80kg strecket och BMI 30 (=fet) barriären sprängda!! Inte för att jag känner mig fet... Inte ens i närheten, det är ju en måttstock som används men jag är bredare än genomsnittet så jag tycker inte själv att jag är fet längre, överviktig ja, men inte fet.. Men det vore skönt att komma ner till "officiellt inte fet" haha.. :) Känner mig jättenöjd i alla fall!


LUNCH:

Jaha, så har jag tränat Wii framför tvn med mannen och sen en riktig powerwalk. Fullt ös! Känner mig riktigt sliten och trött nu.. Men jag har varit duktig! :) Nu är det jobbdags igen och sen ikväll ska jag till skolan och skriva in mig för fler lektioner..


EFTERMIDDAG:
Ätit en chokladbar och tittar lite på film, dricker lite kaffe och känner mig bra helt enkelt :) Känns bra idag, jag känner mig duktig! Jag har ju som slutmål 67 så insåg att jag exakt gått ner hälften av det jag vill gå ner.

Underbart! Snart ska jag rusa till skolan :)


MIDDAG:

Kom hem vid 21.15 så middagen blev lite förskjuten.. Var sååå hungrig! Blev rätt lång tid i skolan! Ska bli jätteroligt att studera psykologi men jag kanske inte fastnade för läraren direkt :)

Svenska B ska bli kul och jag gillar verkligen läraren, har haft henne förrut!


Nu är det sova som gäller, imorgon är det gym och powerwalk som gäller.. Fullt ös medvetslös!


Vikt: 80,4kg (-13,2)

Arm: 30,5 cm (-4,5)

Bröst: 99 cm (-13)

Bröstkorg: 87 cm (-8)

Mage: 99 cm (-13)

Höft: 99 cm (-9)

Lår: 66 cm (-4)

Knä: 37 cm (-5)


Steg: 11197

Gym: 0 minuter

Promenad: 45 minuter

Av Lisa-Marie - 11 augusti 2010 10:00

MORGON:

Hällde snabbt i mig lite kaffe och en smoothie för att sedan åka till brorsan och svägerskan för att de skulle hjälpa till att ta hand om Kira i någon timme då jag skulle på magnetröntgen. Det var precis som jag minns det, trångt rör och massor med buller.. Fick ont i huvudet men det blev gjort i alla fall..

Sen gick jag och tränade på itrim i Farsta (låg precis bredvid röntgen) och det var helt fantastiskt! WOW vilka maskiner, såg helt splitternya ut! Dit kommer jag att gå igen, de hade fler maskiner än Haninge (i Haninge är ca 2/3 "stationer" konditionsträning och i Farsta är 1/2 "stationer" kondition)och de var helt klart ett antal år nyare, modellen alltså.. De hade i alla fall 3-4 maskiner som var helt nya för mig.. Ja, som sagt.. Dit går jag igen, kändes som ett lyxgym :)


LUNCH:

Ja, har gått på min vanliga promenad, laddade in lite nya låtar i MP3-spelaren medans jag väntade emellan att jag kom hem från Farsta tills mannen kom hem (kan inte lämna Kira ensam). Härligt med lite ny musik och fint väder, kändes bra! Så nu är det bara jobb och studier som gäller!


EFTERMIDDAG:

Jaha, inte sådär jättemycket är gjort nu.. Jag har fixat hundvakt tills när vi åker till Gävle (jag ska fota katter på kattutställning den 28-29 augusti). Min pappa och hans sambo ska vara hundvakt till lillsnurrpan! Det går nog jättebra! Men jag kommer att sakna henne...

Ätit en chokladbar, kaffe och vatten.. As usual! :)


MIDDAG:
Har nu jobbat lite till och tittat lite på film :) Fick ett brev om att jag är antagen på spanskan! Wohooo! :) Det är jätteskoj! Ska bli kul att sätta igång!

Har också pratat i telefonen med en ny kattuppfödare som haft problem med en katt som dött och jag har hjälpt henne med lite info om sjukdomar och hur de sprids, vad man kan göra, etc etc..


Jaja, imorgon är det julafton (=vägningsdag).. SUPER!! Ska bli sååå spännande! Jag har verkligen kämpat nu på sista tiden! 1 timmes (ca) powerwalks per dag (förutom söndag) och träna 3 dagar i veckan, försökt att röra mig på mer i allmänhet.. :) Heja heja!


Håll tummarna för mig imorgon bitti!

Skriver så fort jag kan :)


Sov gott och kram på er alla!


Steg: 10457

Gym: 30 minuter

Promenad: 1 timme

Av Lisa-Marie - 10 augusti 2010 09:15

MORGON:

Jaha, morgonen är här igen.. Det är dimmigt och grått ute.. Lite tråkigt väder alltså.. Men men! Här inne är det sol i alla fall :) Ska möta upp några i skolan på förmiddagen och sälja några böcker och sen ska jag till Farsta och möta svägerskan och promenera, det ska bli roligt!

"Äter" min vanliga frukost, smoothie, vatten och svart kaffe :)


LUNCH:

Har nu varit i skolan och sålt några böcker som jag inte behöver längre.. :) Sen så åkte jag till Farsta och gick på en lång promenad med svägerskan Julia, supertrevligt! Underbart när man får lite omväxling i vardagen..

Sen åkte jag och köpte en historiabok till historia!

Sen bar det av hem och jag jobbar och tittar på film.. Härligt! Ikväll blir det inskrivning på skolan..


EFTERMIDDAG:
Ätit en chokladbar, var riktigt hungrig trots att jag åt lunchen sent.. Men det är väl därför jag blir hungrig, när jag inte håller mig till de stadiga måltiderna som det blir blubb i magen :) Det var gott i alla fall..


MIDDAG:
Vi fick lite oväntat besök av två av våra nära vänner till middag (ja, jag åt lite couscous givetvis) och vi hade en supertrevlig kväll! Hade kanske passat bättre när vi inte jobbar/ska röntgas imorgon bitti men det var så trevligt så det var värt det! :)


Jag var i skolan och skrev in mig på Historia A så det är klart, köpte även Psykologiboken så den är klar! OM inte det tillkommer några konstiga böcker på någon av de kurserna jag inte är inskriven och klar på så bör jag ha allt kursmaterial nu. Vi får hoppas det!


Blev rätt många steg idag eftersom att det blev en så lång promenad imorse med Julia. Tack Julia för en supertrevlig promenad! Det gör jag gärna om!


Steg: 13751

Gym: 0 minuter

Promenad: 1 timme

Av Lisa-Marie - 9 augusti 2010 09:26

MORGON:

Ännu en morgon i mitt liv! Frukosten blev som den brukar bli :) God men det hade varit gott med något annat.. :) Fast jagt har lättare att hålla mig mätt på en smoothie på morgonen än andra tider.. Har jättesvårt med de på dagtid, därför blir det alltid på morgonen.. Jaja, nog tjatat om det..

Jag kom in på mina kurser. Hurra! :) Nu väntar jag bara på betyget i matte.. Känner mig så orolig..


LUNCH:

Nu har jag varit på gymmet och tränat, sen gick jag hem som vanligt, kändes bra! Tröttig i kroppen känns det som.. Druckit lite kaffe och ätit en chokladbar.. Gott gott!


Jag har fått brevet med kurserna hemskickat så jag hade inte behövt ringa imorse.. :) Men men.. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska välja för kurs, det kan bli så att jag måste studera Franska och Spanska samtidigt och det blir ju inte ett dugg krångligt.. Hehe..


EFTERMIDDAG:
Har nu varit på upprop i skolan, blir några sådana denna vecka.. :) Alltid lika tråkigt haha.. Helt slut är jag.. Fick faktiskt tag på min mattelärare och det verkar som att jag fått mellan G-VG på båda proven så vi får se vad betyget blir. Han skulle ev. maila mig imorgon.. :)


MIDDAG:
Ätit lite god mat (couscous som vanligt) och jobbat massor.. Jag drog verkligen ut på det men till slut tog vi en skogspromenad eftersom att jag behövde stegen.. Det är så trist, i början var det jättelätt att få ihop stegen (minst 7000 steg på promenaden hem från gymmet men nu är det bara 5000... Vet inte om det är byxorna eller om mina steg växt så mycket att promenaden minskat med 2000 steg.. Det gör ju inte saken lättare i alla fall :)


Imorgon ska jag en snabbis till skolan och sälja lite böcker på förmiddagen och sen till Farsta för att promenera med svägerskan :) Härligt med lite omväxling och underbart med lite sällskap!


Steg: 11577

Gym: 30 minuter

Promenad: 1 timme

Av Lisa-Marie - 8 augusti 2010 10:36

MORGON:

Jaha, idag vaknade jag med lite smärta i kroppen.. Har kanske tagit i lite mycket, det passar ju fantastiskt bra att det är min vilodag, idag blir det bara lugna promenader med Kira, inga powerwalks, inget gym och inget Wii.. :) Det är lite beroendeframkallande att träna så vi får se om jag faller dit eller inte.. Eller.. Känslan efter är det som är beroendeframkallande.. Men det går nog bra, fick 2 stora skavsår på ringtån på båda fötterna, de gör verkligen jätteont..


LUNCH:

Har inte börjat att promenera ännu :( Ligger så skönt och slappnar av.. :) Snacka om att det känns som att jag är en påse potatis.. Det är sånna här dagar man låg och åt massa gott gott och myste framför tv:n.. Nu måste jag försöka ta mig ut i skogen istället haha.. Snacka om att man ändrar allt upp och ner :)

Ätit en chokladbar (känns nästan som fusk av gott gott framför tv:n haha), en kopp svart kaffe och vatten..  Längtar tills ikväll när det blir couscous..


EFTERMIDDAG:
Jaha, nu har vi i alla fall varit ute på en liten skogspromenad.. :) Duktiga oss! Ska ut på en ikväll också så jag har några steg att räkna i alla fall :) Längtar fortfarande ikväll då jag får äta lite couscous.. Gott gott.. Sitter och småjobbar och har tittat på någon film.. Skönt att ta det lugnt..


MIDDAG:
Ätit couscous och varit ute på snabbpromenix med vovven, blir antagligen en skogspromenad till innan sovdags, vi får se.. Känner mig ganska trött och sliten i kroppen.. Har gosat med kattungen massor, han är så fantastiskt mysig!


Ja, nu har vi varit ute på en skogspromenix igen, jag kom inte upp i mina 10000 steg men jag känner mig nöjd ändå, det var min vilodag trots allt, knät började bråka när jag gick i trapporna.. Måste ta mig till sjukgymnasten snart.. Har varit så mycket..


Imorgon ska jag ringa skolan och kolla med de om antagningen och så, se vilka kurser det blir till slut.. Sen ska jag få mattebetyget.. *orolig*.. Där är jag inte alls säker på att det blir något betyg alls.. Jag bara måste få G i alla fall..


Jaja, håll tummarna nu! Sov gott!


Steg: 7716

Gym: 0 minuter

Promenad: 25 minuter


Presentation


Jag heter Lisa-Marie och bloggar om min kamp mot min vikt. Jag går på ett ställe som heter Itrim. Gå gärna in på www.itrim.se och läs mer för info. Jag skriver 3-4 ggr om dagen varför det alltid står Morgon, lunch etc.. Det är när jag skrev texten.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards